Miere de Manuka MG200+ 500 g, Auribee
Produse similare
Descriere
Miere de Manuka MG200+ 500 g, Auribee
Ce este mierea de Manuka?
Mierea de manuka este mierea creata din extrasul florilor de Manuka. Manuka face parte din familia Tea Tree si este nativa Noii Zeelande. Se regaseste in salbaticie, in zonele necultivate. Lemnul si florile sale au fost folosite de oamenii Maori timp de sute de ani, datorita proprietatilor vindecatoare.
Mierea de Manuka este extrem de apreciata in toate colturile lumii.
Este folosita in cele mai luxoase restaurante, este adorat de celebritati si este chiar ingredientul cheie in cele mai calitative produse cosmetice, destinate ingrijirii tenului.
Dar ce anume o face atat de diferita de celelalte tipuri de miere?
Raspunsul este Metilglioxalul. Metilglioxalul este ceea ce ii ofera mierii Manuka proprietatile antibacteriene. Acesta se regaseste si in alte tipuri de miere, dar in cantitati mult mai mici.
Concentratia metilglioxalului din mierea Manuka, ii determina actiunile de rating. MG si MGO sunt prescurtarile metilglioxalului. Acestea ajuta in masurarea cantitatii in miligrame al metilglioxalului, in fiecare kg de miere.
Conform celor mai recente cercetari, studiate de Dr. Dee Carter din cadrul Universitatii din Sidney „Mierea de Manuka ucide mai multe bacterii decat orice alt antibiotic.”
Printre proprietatile biologice ale mierii de Manuka se enumara cele de antioxidant, antiinflamator, antibacterial, antiviral, antibiotic, vindecarea ranilor si imuno-stimulator.
Caracteristici:
Parfum: Placut, aroma caracteristica. Nu are mirosuri straine.
Gust: Placut, dulce, aroma puternica, caracterizat „pamantiu, uleios, erbacee” si „floral, bogat si complex”.
Aspect: Lichid vascos, cremos sau cristalizat.
Mierea de Manuka produsa si impachetata in Noua Zeelanda, va fi intotdeauna evaluata in functie de concentratia de MGO (MG).
Ingrediente: Fructoza 37.9%; Glucoza 29.7%; Sucroza 0.5%; Nitrogen 0.05-0.38%; Cenusa 0.04-0.2%; pH 3.3-5.6; Acid 0.57%;
Acizi liberi 9-40-echiv./kg; Substante solide insolubile <0.1%; Enzime (Invertaza, diastaza, glucoza oxidaza, acid fosfatat);
Vitamine (urme de: B6, C, acid folic, acid pantotenic, niacina, riboflavina.tiamina); Minerale (urme de: potasiu, calciu, magneziu, fier, seleniu, sodiu, silicon, siliciu, mangan, sulf, fosfor, aluminiu, zinc, cupru).
Mod de utilizare: MG se refera la nivelul metilglioxalului in miere, un component natural, regasit in polenul florilor Manuka. Cu cat este mai mare acest element, cu atat este mai puternic nivelul antibacterial din miere.
- Se recomandă un tratament cu 3-4 lingurițe de miere pe zi urmat de un tratament de menținere cu 1 linguriță pe zi.
- Uz extern: aplicati direct pe piele si protejati zona cu o compresa.
- Uz cosmetic: adaugata ca ingredient in produsele cosmetice si de ingrijire.
Mod de depozitare: A se depozita in locuri reci, uscate si a se pastra intotdeauna acoperit. Temperatura recomandata pentru depozitarea mierii de manuka este 18-24ºC.
Produs in Noua Zeelanda
Prezentare: 500 g